Om Anders Wallin

Anders Wallin har sin bas i ett traditionellt och tekniskt drivet akvarellmåleri. Nyfikenhet och en lust att hela tiden gå vidare har fått honom att söka nya vägar, nya materialkombinationer och nya redskap.
Om det resulterar i stora taktila målningar på blästrad akryl eller digitalt utskrivna bilder på akvarellpapper spelar ingen roll.

För Anders Wallin handlar det istället om processer, om att låta färgpigment och lösningsmedel skapa uttryck som konstnären bara delvis kan styra.

Anders Wallins kunnande, energi och stora inspirationsförmåga har också gjort honom till en mycket uppskattad lärare i akvarellmåleri. Kurserna i egen regi har blivit många och förlagts både till Sverige och andra länder.

Klarare, enklare och helt utan rädsla koncentrerar sig Anders Wallin på färgens och formens möjligheter att väcka ett slumrande seende. Med självklar dekorativ känslighet arbetar han fram ovanligheten, det udda, det slagkraftiga i sina serigrafier, collage, akvareller.

Han tillhör en ny generation utan mystiska problematiseringar och ska det nu vara ren formglädje och färgsprakande träffsäkerhet, så är det riktigt så som det görs här.

Anders Wallin

Publikationer

Kontakta mig vid intresse. Klicka på bokbilden för att bläddra.

Anders Wallin - by the way

Anders Wallin

Anders Wallin


Luft och Lager

Anders Wallin Målningar 2014 .

 

Akvarellmåleri

Akvarellens historia och teknik,
- Anders Wallin och Tulla Grünberger, ICA bokförlag.

 

Avbrutna processer

En bok om Anders Wallins måleri fram till 2002
Anders Wallin

Utställningar


juni 2022
målningar på akrylglas, gustavsberg konsthall

Anders Wallin började som traditionell akvarellkonstnär men det blev för trist och förutsägbart, han ville ta sig vidare. Han började måla enorma bilder, använde sig av golvet, stora färghinkar, vattenslang och såg möjligheterna i udda och motsträviga material såsom tjära och lumppapper. Han utvecklade sitt samarbete med slumpen. Materialet, färgerna och vattnet sätter han i rörelse för att nyfiket se vad som händer. Oftast arbetar han med ett tiotal målningar samtidigt i en oförutsägbar målerisk process, men i slutändan är det alltid han som avbryter och bestämmer att en bild är klar. Svenska Dagbladet

2015
ARTIFACT, NEW YORK
Edsviks konsthall 2010
2014
Norrköping 2016
Galleri Forum norrköping 1996
2013
AKVARELL I TIDEN, EDSVIKS KONSTHALL
2014
GALLERI JAN WALLMARK ”LUFT OCH LAGER”
2010
MIVA GALLERI, MALMÖ
2010
NACKA NYA KONSTHALL
2010
AKVARELL I FRÄMSTA LEDET, EDSVIK
2009
GALLERI RITA 2010
2008
ÅLANDS MUSEUM
2007
VINTERVIKEN
GALLERI SANDER, NORRKÖPING 2005
2007
GALLERI EKLUND WALLMARK, STOCKHOLM 2004
1999 - 2001
KONSTMÄSSAN
Anders Wallin

Press

Anders Wallin

CV