Anders Wallins kurser och resor 2019

Arbetar med ett nytt kursprogram för 2019.
Är du intresserad av något speciellt kurstema kan du skicka mig en intresseanmälan.
Du kan se de olika kurstemana som jag hade 2017 nedan.
Kurserna brukar bli fulla av de redan förhandsintresserade.)

       Anders Wallins Akvarellkurser och resor 2017

Kurserna i Gustavsberg har ett maxantal på 10 deltagare och 8 deltagare på modellkursen. Detta för att få en mer personlighandledning och mer arbetsutrymme. 

Några kurser är redan fullbokade. Detta beror på att målare har anmält ett förhandsintresse till ett speciellt kursämne. Men det går bra att ställa sig som reserv. Om man vill kan man redan nu anmäla ett intresse för framtida kurser.
Kursämnen: Modell i akvarell, kompositionskurs, minimalistkurs, mer än ögat ser,
blom och trädgårdskurs, grundkurs i akvarell, akvarellkurs i Europa, akvarellkurs långresa.


Anmälan till: a@awallin.se

INTENSIVKURS I MODELLMÅLERI MED MUSIK. 5 DAGAR
Onsdag 8 mars – söndag 12 mars 2017. 8 deltagare
. Fulltecknad

Kursen innehåller både avbildande och friare gestaltningsövningar.
Dagliga genomgångar av akvarellerna. 
I priset 8 750 kronor ingår kursavgift, hemlagad lunch i ateljén och kaffe med hembakat på för- och eftermiddag. Vi håller till i ateljén, Villagatan 1, Gustavsberg.

AKVARELLRESA TILL MOÇAMBIQUE  2–14 april 2017 Fulltecknad


Hotellet vi bor på är svenskägt, ett ombyggt cashewnötslager som renoverades för några år sedan. Det drivs nu av Gisela Matavel som är från Mocambique och av hennes man Marcus Antman som är en svensk arkitekt. Han har ritat den fina ombyggnaden. Marcus har lovat att vara vår guide, berätta om öns fascinerande historia, och guida oss till smultronställen som vanliga turister sällan hittar till. På Villa Sands, där vi bor finns 11, snart 13 dubbelrum, restaurang och pool. Vi har hela anläggningen för oss själva, inga andra gäster, och tillgång till alla gemensamhetsutrymmen. Se mer om hotellet på www.villasands.com

MINIMALISTKURS AKVARELLMUSEET

Torsdag 15 juni – söndag 18 juni 2017
Se museets hemsida.  www.akvarellmuseet.org

BLOMSTER OCH TRÄDGÅRDSMÅLERIKURS I AKVARELL. 5 DAGAR Fulltecknad

Onsdag 5 juli – söndag 9 juli 2017. 10 deltagare.

En intensivt blomster- och trädgårdsmålerikurs med många praktiska målarknep och olika teknikövningar. Dagliga genomgångar av akvarellerna. Under kursen står rosorna i full blomning på ateljéväggen. I priset 8 300 kronor ingår kursavgift, hemlagad lunch i ateljén och kaffe med hembakat på för- och eftermiddag. Vi håller till i ateljén, Villagatan 1, Gustavsberg. 

MINIMALISTKURS SONDERBORG DANMARK  Fulltecknad
måndag 24 juli – fredag 28 juli.

MER ÄN ÖGAT SER 2    MED UDDA TEKNIKER OCH EXPERIMENT. 5 DAGAR.

Onsdag 6 september– söndag 10 september 2017. 10 deltagare. Fulltecknad

En kurs för dig som har erfarenhet av akvarellmåleri och vill utveckla ditt bildskapande och akvarellteknik. Vi testar annorlunda akvarelltekniker som ofta inkluderar andra material än de klassiska akvarellfärgerna. Teknikerna och experimenterandet ger ofta oanade spännande nya överraskande bildlösningar. Kursens idé är att hitta nya vägar till ett bildskapande bortom det rent avbildande måleriet genom mycket självständigt arbete och experimenterande. Kursen innehåller demonstrationer och dagliga genomgångar. I priset 8 300 kronor ingår kursavgift, hemlagad lunch i ateljén och kaffe
med hembakat på för- och eftermiddag. Vi håller till i ateljén, Villagatan 1, Gustavsberg. 

AKVARELLKURS I TARQUINIA, ITALIEN  Fulltecknad
Söndag 17 september – lördag 23 september 2017


AKVARELLKURS CABANAS PORTUGAL Fulltecknad
Kursdagar söndag 29 oktober – fredag 3 november  2017

KOMPOSITION I AKVARELL. 5 DAGAR. Fulltecknad
Onsdag 22 november – söndag 26 november 2017. 10 deltagare.Kursen är inriktad på bildens olika kompositionsmöjligheter. Vi försöker se och förstå hur en bild påverkas av kompositionen. Vi målar, analyserar och löser uppgifter utifrån olika sätt att se på bildens form, färg, kontraster, dominans, rytm, gruppering, volym, balans, linje, harmoni, symmetri/asymmetri m.m. Uppgifterna hjälper oss att upptäcka bildens olika delar och hur man uppfattar de olika momenten i bilden. Vi arbetar med både föreställande och abstrakta former. I priset 8 300 kronor ingår kursavgift, hemlagad lunch i ateljén och kaffe med hembakat på för- och eftermiddag.